Jyrki ja Sävel

Jyrki Nurminen & Sävel

Jyrki Nurminen & Sävel on loppuvuodesta 2018 perustettu yhtye, joka nousi nopealla tahdilla tanssikansan sydämiin ja Suomen eniten keikkailevien kokoonpanojen joukkoon.

Esiintymislavalta huokuu ilo, ystävällisyys ja hyväntuulinen asenne, laadukkaasta äänentoistosta puolestaan selkeäsointisesti perinteinen tanssimusiikki, jossa on erityisesti huomioitu monipuolisuus ja tanssilliset tempot. Laajan ohjelmiston myötä myös jokainen ilta on aina keskenään erilainen, mutta tottakai joukossa on toki myös sellaisia kappaleita, joita tanssijat ja kuulijat toivovat kuulevansa melkeinpä joka ilta. Muiden muassa nämä ovat olleet avaintekijöitä siihen miksi tanssijat ovat heidät ottaneet omakseen.

Huippumuusikoista  koostuva Sävel-orkesteri takaa niin tanssin harrastajien, kuin jo pitemmälle kehittyneiden aktiivitanssijoiden tyytyväisyyden. Jyrki Nurminen & Sävel tallentavat mieleesi pysyvän muistijäljen hienosta tanssi-illasta.

Mainos alkaa

Mainos päättyy.

Jyrki Nurminen

Jyrki Nurminen

Ääni, sydän, tunne ja tulkinta

Jyrki tuli ensin tutuksi monille tanssijoille ahkerana tanssinharrastajana, ennen kuin siirtyminen esiintymislavan puolelle tapahtui. Sieltä käsin Jyrki nyt tanssittaa kansaa yhdessä Sävel-orkesterin kanssa, edelleenkään toki tanssiparkettia itse unohtamatta.

Jyrki on saanut paljon kiitosta tunteikkaista tulkinnoista, sekä välittömästä tavastaan esiintyä.

Ari Nylund

Kosketinsoittajavirtuoosi ja äänentoiston mestari

Ari on uransa aikana soittanut lukuisien tunnettujen suomalaisten artistien kanssa ja mm. Pekkaniskan Pojissa sen alkuaikoina.

Ari jaksaa aina tinkimättömästi pohtia ja kehittää kolmille kosketinsoittimilleen uusia ääni- ja soitinkokonaisuuksia, joilla hän loihtii upeita tunnelmia ja äänimaisemia esitettäviin kappaleisiin. Menevissä kappaleissa Arin lavaenergia on jo käsite, sillä Arista kuvatusta keikkavideosta vuonna 2016, tuli viraalihitti, jonka ”legendaariset muuvit” keräsivät miljoonia katselukertoja ympäri maailman. Tule itse keikalle toteamaan!

Ari Nylund
Vikke Rinne

Vikke Rinne

Tanssikansan rakastama ”nallekarhubasisti”

Myös Vikke on tehnyt tanssikeikkaa käytännössä ”koko ikänsä” ja viimeisimpänä ennen Sävel-orkesteriin tuloa, yli 15 vuotta ja lukemattoman määrän keikkoja Pekkaniskan Pojissa. Nuo keikat ovat sementoineet Vikestä tanssikansan rakastaman hahmon, jonka kontrabasson tallan päällä majailee Pikku Myy.

Vikke myös laulaa ja tuo siten orkesteriin monipuolisuutta niin omilla kappaleilla, kuin myös stemmalauluilla Jyrkin laulaessa.

Saku Kallio

Rumpujen supersankari

Saku on nuoresta iästään huolimatta kiertänyt Suomea jo useita vuosia ammattilaisena. Aiemmin Saku on soittanut mm. Anita Hirvonen & La Strada -orkesterissa, sekä perkussioissa eri kokoonpanoissa.

Aurinkoakin tarkemmat tempot ja rytmit, aina tyylikkäillä rumpufilleillä maustettuna, tuovat tanssiin sen ”jalan alle” menevän tunteen, jonka kutsua et voi vastustaa. Tule keikoille toteamaan Sakun maaginen tatsi.

Saku myös laulaa, ja kokoonpanon toinen sinkkujulkaisu ”Bim Bam – Tule tanssimaan!” onkin Sakun esittämä.     (Spotify)     (Youtube)

Saku Kallio
Pertsa Jaakkola

Pertti "Pertsa" Jaakkola

Soljuvien harmonikkamelodioiden taituri

Pertti Jaakkola liittyi Sävelen vahvuuteen keväällä 2021. Pertsa tarjoilee varmasti ja tyylikkäästi harmonikan perinteikästä tunnelmaa tanssikappaleisiin. Oman upean lisänsä tuo musette-haitari, joka vie kuulijansa vastustamattomasti ranskalaisiin tunnelmiin heleällä soinnillaan. Pertsan soitinvalikoimista löytyvät myös kiehtova vibrandoneon, sekä tarvittaessa myös kosketinsoittimet.

Pertsa on tanssikansalle hyvinkin tuttu 15 vuoden ajalta Pekkaniskan Poikien joukoista, sekä sitä ennen jo Raimo Piipposen & Havannan myötä.

Mainos alkaa

Mainos päättyy.

Sivun taustakuva:
Kimmo Tähtinen / Pintoresco